Gepubliceerd op:
12
januari
2023

Het keukenteam van het Mechelse woonzorgcentrum Hof van Egmont wint het ‘Festival van de Smaak’. Een animatiewedstrijd, georganiseerd door Sodexo, die plaatsvond in de sites waar zij actief zijn. De prijs? Een unieke Dinner in the sky - ervaring

Jaarlijks organiseren de Sodexo Seniors teams een wedstrijd rond smaakbeleving in de verschillende woonzorgcentra waar Sodexo aanwezig is. Deze animatiewedstrijd onder de naam ‘Het Festival van de Smaak’ plaatst maaltijdplezier op de voorgrond. Ook woonzorgcentrum Hof van Egmont nam deel aan de wedstrijd. Gedurende enkele weken in september tot november van het afgelopen jaar kwamen er verschillende thema’s, met aangepast menu, aan bod: het WK Wielrennen met de lievelingspasta van Wout Van Aert, Oktoberfest met braadworst en witte kool, de week van de Derde Leeftijd met schnitzel en penne, en ga zo maar door. Iedere maaltijd werd steeds voorzien van aangepaste animatie, gaande van (kilo)meters fietsen op de hometrainer, zitgymnastiek op schlagermuziek tot volksspelen uit de oude doos.


“We stellen hoge eisen aan de kwaliteit van onze voeding. Zo vinden we het belangrijk dat er voldoende variëteit wordt aangeboden, waarbij we streven naar gezonde en evenwichtige maaltijden. Het gebruik van seizoensgebonden groenten staat hierbij centraal. Daarnaast zijn eetpauzes ook belangrijke momenten voor onze bewoners. Het geeft hen gespreksstof: wat vinden ze lekker of juist iets minder, wat aten ze vroeger, … . ” legt Jeroen Baeten, voorzitter van Zorgbedrijf Rivierenland, uit.


“Bovendien is de maaltijdbeleving ook enorm belangrijk, het gaat niet enkel over de nutritionele waarde. Sfeer en gezelligheid, de smaak, de omkadering, alles draagt bij aan de beleving.” vult Gabriella De Francesco, ondervoorzitter van Zorgbedrijf Rivierenland, aan.

  

Sodexo werkt al geruime tijd samen met Zorgbedrijf Rivierenland en is ook ontzettend blij dat uitgerekend het keukenteam van woonzorgcentrum Hof van Egmont de hoofdprijs binnenhaalde. Samen met een team van Sodexo met diëtiste zorgen zij elke dag voor een kwaliteitsvol voedingsaanbod voor de bewoners van de woonzorgcentra en bezoekers van lokale dienstencentra. Want lekker eten, daar wordt een mens gelukkig van.

“We zijn verheugd dat acties als ‘Het Festival van de Smaak’ smaakbeleving bij de bewoners van woonzorgcentra onder de aandacht brengt. Dergelijke animaties zorgen ervoor dat ze plezier beleven aan het maaltijdmoment en we hun smaakpapillen kunnen prikkelen. Bovendien versterken zulke acties de band tussen de teamleden van de keukenploeg. Alle partijen hebben er baat bij en het is altijd fijn om met woonzorgcentrum Hof van Egmont samen te werken.” zegt Moniek Weckx, Client Relationship Manager bij Sodexo.


Leden van het keukenteam van woonzorgcentrum Hof van Egmont mogen binnenkort hun eigen benen onder tafel schuiven, ín de lucht! De winnende ploeg mag namelijk de overwinning vieren tijdens een Dinner in the sky - ervaring.