Gepubliceerd op:
8
december
2023

Een tijdje geleden gingen we samen met AAP vzw op zoek naar AAI-teams. Dit zijn duo's (huisdier en baasje) die de bewoners van onze vier woonzorgcentra regelmatig een bezoekje brengen. Ondertussen zijn de teams gevonden en opgeleid.

Onze vier woonzorgcentra De Lisdodde, Hof van Egmont, Roosendaelveld en Bosbeekhof hebben nu een vaste knuffeldate met hun viervoeters.

Waarom huisdieren?

Doordat katten of honden de bezochte mensen vaak letterlijk in beweging zetten, levert dat een erg heilzaam effect op hun fysiek en mentaal welzijn. Maar ook de diertjes kwispelen doldwaas met hun staartjes omdat ze zoveel extra liefdevolle knuffels en aandacht krijgen. Iets waar wij onze bewoners en bezoekers met veel plezier van willen laten genieten. En dat levert telkens prachtige taferelen op: hartverwarmende ontmoetingen, blije gezichten, liefdevolle knuffels en vooral… veel zachtaardige ‘aaikes’.

Vrouw en hond

 

Vrouw en hond

AAP vzw

AAP (Animal Assisted Projects) vzw is een organisatie die mens en dier dichter bij elkaar brengt. Eén van hun initiatieven is het Aamaai-project dat een aantal AAI-teams groepeert. Die lopen, na een grondige opleiding, met een viervoeter (hond of kat) langs bij zorginstellingen. 

Meer AAP vzw? Ontdek al hun projecten