In maart 2019 start de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Roosendaelveld, op de site tussen de Antwerpse- en Liersesteenweg in Mechelen.

wzc Roosendaelveld

120 bewoners

Het woonzorgcentrum zal plaats bieden aan 120 bewoners, voornamelijk personen met dementie of met een psychiatrische problematiek. Het wonen en leven zal verlopen volgens de principes van kleinschalig genormaliseerd wonen. Waarbij iedere bewoner in een kleine groep van 8 personen woont en ondersteuning krijgt van een vast team, wat een vertrouwd gevoel geeft.

Ieder huis van 8 bewoners bestaat, naast de individuele kamers van de bewoners, uit een salon, een eetruimte, een keuken en een buitenruimte. Iedere bewoner zal kunnen beschikken over een eenpersoonskamer van 23 m², inclusief een privébadkamer. Naast de 15 huizen is er ook een semi-publieke ontmoetings- en activiteitenruimte voorzien. Er zal bijvoorbeeld een brasserie-eetcafé zijn waar bezoekers ook terecht kunnen voor een hapje of een drankje, een activiteitenruimte en een veilige privétuin.

Publieke en semi-publieke ruimten

Naast de privétuin wordt er ook een semi-publieke tuin en een publieke tuin voorzien waar het voor bezoekers en buurtbewoners aangenaam vertoeven is.

Een multifunctioneel lokaal zal dienst doen als expositieruimte ‘Zorg van de toekomst’. Living Tomorrow toont hier hoe nieuwe ontwikkelingen in concrete toepassingen omgezet worden in de woonomgeving met de assistentiewoning van de toekomst, de apotheek van de toekomst en hulpmiddelen zoals de “Smart Mirror” en de “Ambulance Drone”.

Info budget, architect en aannemer

  • Architectenbureau: Beliën
  • ontwerper omgevingsaanleg: Infrabo
  • Aannemer: Willemen Groep NV
  • Gekend investeringsbudget: €28.437.010